Jdi na obsah Jdi na menu
 

 




Boršov - Lišov B 4:2

Boršov - Lišov B - 4:2 (3:1)- 14´Chuchel, 25´Světel, 43´Švejda, 61´Šimeček - 34´ D.Mlýnek, 91´Trousil

 

Sestava Boršov: 

Machata- Fessl, Dvořák, Chuchel, Skopec- Světel (71´Kofroň), Švejda, Soukup (58´Trs), Makovec- Šimeček, Brenkus

sestava1.jpg

 

Sestava Lišov B:

Kotásek - Trousil, L.Vávra, D.Mlýnek, T.Míka, Hanzal, Masnička, L.Mlýnek, J.Míka, Žižka,

Kročák

střídal: Brůžek, Boček, J.Vávra

 

Dlouho očekávané otevření fotbalové jarní sezóny bylo pro domácí odloženo o 2 týdny. 2004-012.jpgSamotný zápas byl pro domácí velmi důležitý v boji o záchranu a tak se očekávalo, co s týmem udělá změna trenéra (foto), změny v kádru a fakt, že samotné postavení v tabulce před jarní sezonou nevypadá vůbec růžově.

Na hostování do sousední Plané odešel Michal Bendík (Lukášovi se stýskalo  ), dále skončil z důvodu stěhování Tomáš Vinzenc, činnost ukončil překvapivě Robert Lepieš, zraněni z podzimu jsou dlouhodobě Lukáš Ardolf a Honza Macho.

Mezi nově příchozí patří: v premiéře pro zranění chybějící Lukáš Matoušek (D.Voda B), dále navrátilec Pepa Ovčáček (K.Újezd B), Dušan Skopec (Roudné B)- všichni tři pochopili, že jim v "B" týmech pšenka nekvete a tak se rozhodli udělat krok vpřed a posunout svou kariéru v "A" týmu . K návratu na hřiště se rozhodl po nabídce nové lukrativní smlouvy Peťa Makovec a POZOR, věčný tulák Luboš Brenkus.

Samotný zápas byl podle očekávání o bojovnosti a fotbalovém štěstí. Hosté se představili jako houževnatý celek, s mladými a rychlými hráči. Do první šance se dostává domácí Boršov, kdy po povedené kombinaci se domácí hráč dostává z velkého úhlu k brance. Následný přízemní centr ovšem postrádá přesnost a razanci. Poté zahrozili i hosté několika průniky po stranách hřiště, ale domácí obrana si dokázala vždy poradit. Soupeř ze začátku nejvíce hrozil z následných rohů, kdy měl ve vzduchu značnou převahu, ale zakončení postrádá přesnost. Lišov získal mírnou převahu, ale na druhé straně se ve 14.minutě dokázal na hranici vápna nejrychleji zorientovat Chuchel a pohotovou střelou k tyči otevřel skóre. Poté se hra vyrovnala a přesouvala se ze strany na stranu, ale do žádných větších šancím se ani jeden tým nedostal. Ve 25.minutě po jedné akcí hostů po křídle zaváhal hostující hráč, kterého nakonec obral o míč Fessl a pohotovou přihrávkou vyslal Světela do kombinace se Šimečkem. Po této pohledné akci se řítil Světel sám na brankaře, který přesnou střelou k tyči zvýšil vedení na 2:0. Lišov tedy ještě více přitlačil, ale prolomit obranu se mu nedařilo. Co nepokryla obrana, pochytal dobře chytající Machata. Hosté se nakonec ovšem gólu dočkaly a to po rohovém kopu ve 34.minutě, kdy D.Mlýnek umístil míč hlavou do brány.  Hosté vycítili šanci a snažili se přidat další gól, což se jim nepodařilo a těsně před koncem navíc ještě obdrželi další gól. Ve 43.minutě háže Šimeček dlouhý aut, který brání několik hostujících hráčů. Nakonec chybuje brankář, když při souboji podbíhá míč, který dopadá pod nohy Švejdy, stojícím na malém vápně a ten střelou do téměř prázdné brány vrátil Boršovu několik minut před poločasem dvoubrankové vedení.

Druhý poločas začal v poklidném tempu s mírnou převahou Boršova, kdy nejvíce zatápěl hostující obraně Šimeček, se kterým si prostě nevěděli rady, ale gol se mu vstřelit zatím nepodařilo. Další důležitý okamžik přišel v 60.minutě, kdy se dokázal prodrat do malého vápna útočník hostů, ale obrana Boršova nakonec zasáhla včas a odvrátila alespoň na roh. Následný roh si sebral ze vzduchu Machata a rychlým a přesným výkopem našel na půlce Šimečka, který svedl sprinterský souboj se soupeřem, kdy přesprintoval z půlky hřiště až k velkému vápnu a pěknou střelou k tyči se dočkal zaslouženého gólu. Domácí Boršov chtěl přidat další góly a tak hru nepatrně otevřel a tak se do náznaku šancí začal dostávat i Lišov. Jeho akce ovšem končili na nepřesných přihrávkách nebo ofsajdovém postavení. V závěru utkání mohl Šimeček zvýšit na 5:1, když se řítil z mírného úhlu na branku hostů, ale brankář Kotásek se vyznamenal pohotovým zákrokem proti Šimečkově razantní střele. Běžela poslední minuta, když se k míči dostal za polovinou hřiště hostující Trousil, který nasadil Kofroňovi housle a ihned natáhl z 35 metrů a krásnou střelou vymetl pavouky z růžku Machatovi branky a uzavřel tak výsledek zápasu na konečných 4:2.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

foto

(Dan, 22. 4. 2013 21:59)

Ty brdo,kde jste tu fotku vyhrabali?Takhle jsem vypadal tak před 40 kg :-)

Re: foto

(Zdeněk, 22. 4. 2013 23:57)

A těch 40 kg měla ta část na fotce? :-D

TIP na výsledek

(Zdeněk, 19. 4. 2013 22:20)

Boršov - Lišov B 2:1 (Michal Světel, Karel Chuchel)...Breny nedá penaltu :-D